Inside The American – a review

© 2010 Universal Studios Licensing LLLP. The movie The American © Focus Features LLC. Alle rechten voorbehouden © 2010 Introduction Anton Corbijn / Courtesy Schirmer/Mosel.

Naar eigen zeggen is Anton Corbijn gebeten door ‘the film bug’. Ondanks de diepe beet blijft Corbijn een fotograaf in hart en nieren. Tijdens het filmen van ‘The American’ heeft hij zijn fototoestel altijd bij zich gehouden en vooral veel foto’s geschoten van zowel mensen als landschappen. In het zwoele Abruzzo (Italië), maar ook in het ijskoude Öresund (Zweden). Het resultaat is te zien in ‘Inside the American – a diary’. Lees verder voor een review en wat je moet doen om een exemplaar te winnen.

Na het succesvolle Control is de wereldberoemde fotograaf op zoek gegaan naar een nieuw avontuur en een nieuw verhaal. En dat vond hij in een boek van Martin Booth; A very private gentleman. Corbijn wilde een moderne western maken en vond daarom ‘The American’ beter geschikt als titel voor zijn tweede film. The American vertelt het verhaal over Jack, die ook wel ‘Mr. Butterfly’ genoemd wordt. Jack is huurmoordenaar, wapenmaker en gepassioneerd einzelgänger die na een mislukte aanslag op zijn leven noodgedwongen onderduikt in een Italiaans dorpje. Af en toe heeft hij contact met een louche organisatie vertegenwoordigd door Pavel (Johan Leysen) en Mathilde (Thekla Reuten). In Castel del Monte heeft Jack alle tijd voor zijn laatste opdracht: een wapen met geluidsdemper maken voor Mathilde.

Waar de film bij tijd en wijlen wat langzaam en saai was, is het fotoboek zeer onderhoudend. Inside The American is een fraai fotoboek vol prachtige analoge foto’s die ons een kijkje achter de schermen bieden bij het maken van de film. Het cliché van een filmset waar iedereen ‘een grote familie’ is, lijkt op te gaan voor The American. Zo zien we Thekla Reuten dansen op de tunes die George Timothy Clooney met zijn iPhone door een megafoon de wereld in stuurt. Er wordt wat afgelachen in het boek, maar ook de foto’s van de landschappen zijn erg sfeervol.

Wanneer we het boek openslaan wordt duidelijk dat het boek niet alleen foto’s bevat, met een ondertitel als ‘a diary’ mogen we immers meer verwachten. Als een director’s commentary op een special edition dvd-set geeft Corbijn bij elke foto gedetailleerd commentaar. In een kriebelig handschrift vertelt hij onder andere hoe hij George Clooney heeft kunnen strikken als ‘Mr. Butterfly’, hoe hij het maken van de film heeft ervaren en niet te vergeten verschillende smakelijke anekdotes. Hoe ze oorspronkelijk wilden filmen in Aguila, dat op de dag dat Corbijn Clooney ging vragen of hij mee wilde doen voor een deel werd verwoest door een aardbeving. Hoe Corbijn daardoor de hele film zag instorten en hoe het later weer goed kwam. Maar bijvoorbeeld ook hoe lang het team bezig is geweest de juiste naaktkalender te vinden voor in de werkgarage van een Italiaanse automonteur. Uiteraard met bijbehorende smaakvolle foto’s… Daarnaast bevat het boek enkele interessante schetsen die zijn gebruikt op de filmset om aan te geven wie waar moest staan, waar de camera’s stonden en hoe er gelopen moest worden. Al met al een must voor liefhebbers van film en fotografie, maar ook voor anderen die van mooie beelden houden is dit boek een absolute aanrader.

En wat een geluk, Stofwolk geeft het boek weg! Volg ons op twitter en laat een reactie achter waarin je vertelt waarom we jou het boek zouden geven.  Wie weet ligt ‘Inside the American’ straks bij jou op de salontafel…

Tekst: Rianne van den Bosch & Steven Stoffers

© Rianne van den Bosch

© 2010 Universal Studios Licensing LLLP. The movie The American © Focus Features LLC. Alle rechten voorbehouden © 2010 Introduction Anton Corbijn / Courtesy Schirmer/Mosel.

© 2010 Universal Studios Licensing LLLP. The movie The American © Focus Features LLC. Alle rechten voorbehouden © 2010 Introduction Anton Corbijn / Courtesy Schirmer/Mosel.

Advertenties

11 Responses to “Inside The American – a review”


 1. 1 jvanboxtel 4 oktober om 16:48

  Waarom? Omdat Anton Corbijn kwaliteitsshizzle is.

 2. 2 iphone 18 mei om 07:51

  This is a huge undertaking, but it not’s great’.
  If your choice is between AT&T and Verizon have been working
  hard in recent months. Move that bar to the left as far as
  business, entertainment, business, productivity, music, lifestyle,
  money management, children, even retired grandparents are jumping
  into the new trend with joyful – and addictive – abandon.
  Moreover, this swimming podcast is a video call in his neck
  of the woods. This’ll allow for faster streaming of videos and browsing videos on the iphone app store for $99 USD.

 3. 3 iphone 23 mei om 21:16

  Two dozen iphone apps from Google are available on Apple’s App store, as it has retained all the ball-rolling fun that has become the addictiveiphone appof choice for thousands of Tap Fish lovers. Unless you’ve written
  programs for Macintosh computers in the past 12 months,
  and whether the logs can be turned sideways to watch videos or tv.
  On a day of extremely heavy use lots and
  lots of markets.

 4. 4 Ao so mi nu 1 juni om 07:59

  Also when purchasing designer baby fashion, you would have to wait.

 5. 5 Luis 31 juli om 22:00

  What’s up to every body, it’s my first visit of
  this weblog; this website consists of awesome and actually
  good material in support of readers.

 6. 6 boom beach tank 11 augustus om 11:41

  Hi there, its nice piece of writing concerning media print, we all
  be aware of media is a fantastic source of data.


 1. 1 Pagina niet gevonden « Stofwolk Trackback op 11 oktober om 13:58
 2. 2 Winnaar concertkaartjes Sivert Høyem bekend! « Stofwolk Trackback op 11 oktober om 14:01
 3. 3 Winnaar fotoboek Inside The American bekend! « Stofwolk Trackback op 22 oktober om 09:18
 4. 4 Prijzen#1: Winnaar concertkaartjes Sivert Høyem bekend! Trackback op 29 januari om 14:25
 5. 5 Prijzen#2: Winnaar fotoboek Inside The American bekend! Trackback op 29 januari om 15:03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
© Molkenboer
Achter de/het schermen is Stofwolk druk bezig met een vernieuwde lay-out en een flinke uitbreiding van de redactie. Grande opening: 1 februari!

Laatste tweets

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Klik hier om dagelijks de laatste artikelen van Stofwolk in je mailbox te ontvangen.

Doe mee met 8 andere volgers

Populaire berichten

Advertenties

%d bloggers liken dit: