Wintertuin: Nijmeegse nachten I

Het lijkt wel alsof het weer zich heeft aangepast aan het Wintertuinfestival. Gelukkig worden we warm verwelkomd door roze licht en veel rook; we kunnen de ingang van theater de Lindenberg nog maar net vinden. Eenmaal binnen kiezen we ervoor om eerst een live uitzending van ‘De Avonden’, dat wordt uitgezonden op radio 6, bij te wonen in de nrc-next lounge. Jeroen van Kan interviewt verschillende artiesten gedurende het festival. Dat doet hij erg leuk en het is sowieso interessant om eens een live-uitzending op locatie mee te maken. De mensen voor wie Wintertuin a bridge too far is, kunnen de  interviews hier terug luisteren.

In de Lindenberg staan verschillende tv’s opgesteld waar je door middel van een koptelefoon een ‘poettrack’ kunt beluisteren. Ook is er een lange tafel chique gedekt, maar ter ere van wat? Door aan te schuiven en een koptelefoon op te zetten kruip je in de hoofden van de gasten en kom je er achter.

Naast de gesprekken en interviews met onder andere Bernlef en Dauwe Draaisma, Peter Verhelst en Anna Luyten zijn ook de ‘eenakters’ van de kersentuin erg populair vanavond. Helaas visten wij bij het eerste theaterstuk ‘Zolang de walvis in aantocht is’ naast het net: de kleine zaal zat al vol. Hopelijk hebben we vanavond meer geluk…

Tekst: Rianne van den Bosch

 

De temperatuur heeft zich maar vast aangepast op het Wintertuinfestival. We worden verwelkomd door roze licht en veel rook en kunnen nog net de ingang van theater de Lindenberg vinden. Eenmaal binnen kiezen we ervoor om eerst een live uitzending van ‘De Avonden’, dat wordt uitgezonden op radio 6, bij te wonen in de nrc-next lounge. Jeroen van Kan interviewt verschillende artiesten gedurende het festival. (Terug te luisteren op http://www.vpro.nl/programma/deavonden/) Erg leuk om eens een live-uitzending op locatie mee te maken.
In de Lindenberg staan verschillende tv’s opgesteld waar je door middel van een koptelefoon een ‘poettrack’ kunt beluisteren. Ook is er een lange tafel chique gedekt, maar ter ere van wat? Door aan te schuiven en een koptelefoon op te zetten kruip je in de hoofden van de gasten en kom je er achter.
Naast de gesprekken en interviews met onder andere Bernlef en Dauwe Draaisma, Peter Verhelst en Anna Luyten zijn ook de ‘eenakters’ van de kersentuin erg populair vanavond. Helaas visten wij bij het eerste theaterstuk ‘Zolang de walvis in aantocht is’ naast het net: de zaal zat al vol. Hopelijk hebben we vanavond meer geluk…

0 Responses to “Wintertuin: Nijmeegse nachten I”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
© Molkenboer
Achter de/het schermen is Stofwolk druk bezig met een vernieuwde lay-out en een flinke uitbreiding van de redactie. Grande opening: 1 februari!

Laatste tweets

Klik hier om dagelijks de laatste artikelen van Stofwolk in je mailbox te ontvangen.

Doe mee met 8 andere volgers


%d bloggers liken dit: