Wintertuin: Tommy Wieringa leest voor uit ‘Ga niet naar zee’

©Suzan Geldhoff

Tommy Wieringa heeft een drukke dag. Hij signeert en leest voor, moet een aantal interviews doen en treedt later op de avond zelfs nog op met zijn band Donskoy. Het interview dat we met hem zouden hebben zat er daardoor helaas niet meer in. Daar zullen jullie nog even op moeten wachten, we halen het in. Daardoor is er op deze plek nu wel ruimte om zijn ‘leesbeurt’ te bespreken. Rij twee beviel bij van Dis zo goed, dat we bij Wieringa zelfs helemaal vooraan durven plaats te nemen. Het is tenslotte geen cabaret. Dat moet ook de arme cameraman, of liever het arme camerajongetje, gedacht hebben. Wieringa onderbreekt zijn verhaal om te checken of de jongen van de commerciëlen is. “Nee”, antwoordt deze bedeesd. “Dan is het goed”, knikt Wieringa en hij gaat verder in zijn nieuwe bundel ‘Ga niet naar zee’.

Hij leest vier verhalen voor, drie uit de bundel en één die hij het afgelopen weekend heeft geschreven. We zijn de eersten die het horen (en jullie de volgenden, het verhaal is hieronder terug te luisteren). “Ik heb dit boek zelf samengesteld en daarbij vooral verhalen gekozen met een persoonlijke inslag, dus je vindt er niets in over Balkenende en zijn vazallen. Ik houd het meest van verhaaltjes uit de grensstreek, merk ik. Van Ootmarsum omhoog naar Emmen en zo verder. Daar speelt het echte leven zich af, volgens mij.”

De sonore stem van Wieringa draagt bij aan de droogheid van de verhalen die hij vertelt en het duurt niet lang voordat het eerste lachsalvo door de zaal buldert. Stiekem heeft dit toch iets weg van een cabaretvoorstelling. Vooral de hel die camping heet wordt op hilarische wijze beschreven (vanaf 5.15). Veel plezier!

0 Responses to “Wintertuin: Tommy Wieringa leest voor uit ‘Ga niet naar zee’”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
© Molkenboer
Achter de/het schermen is Stofwolk druk bezig met een vernieuwde lay-out en een flinke uitbreiding van de redactie. Grande opening: 1 februari!

Laatste tweets

Klik hier om dagelijks de laatste artikelen van Stofwolk in je mailbox te ontvangen.

Doe mee met 8 andere volgers


%d bloggers liken dit: