Deze week LIVE!: De 5 (s)tofste concerten + 2×2 gratis kaarten voor Balthazar!

Vorige week nam de Sint 2 kaartjes voor jullie mee en ook dit keer valt er weer wat te winnen. Doornroosje neemt de honneurs waar tot de kerstman is gesignaleerd en zij is zelfs nog iets guller dan de Goedheiligman. We mogen namelijk 2×2 kaarten weggeven voor de nieuwste sensatie uit België: BALTHAZAR! Kuis dus subbiet uw Vlaams en vertel ons in de commentaren hoe graag u Balthazar ziet.

Update: Tim Thomaes en Maarten Kuijken gaan er met de prijzen vandoor. Veel plezier zometeen!

Sky Larkin
Donderdag 9 december: Rotown, Rotterdam.
Lo-fi indie, gezongen door een chick uit Leeds.  Het accent van de zangeres is goed en de bandleden  zijn lekker Engels lelijk. De muziek is in ieder geval erg hip, een tikje pretentieus wellicht, maar wel lekker.  De band tourde afgelopen najaar met Blood Red Shoes en Frightened Rabbit en dat klopt wel qua referenties. Sky Larkin is alleen wat vrolijker misschien en ze vinden het leuk om buiten te spelen: “Sentiment stretched over sediment and soil“.

Balthazar
Donderdag 09 December: Doornroosje, Nijmegen.

Maarten Devoldere, Patricia Vanneste, met zulke achternamen hoef je bijna niet meer te vermelden dat de band uit Vlaanderen afkomstig is. Dat doet bij ons altijd de vrees ontstaan dat de muziek lijkt op iets wat dEUS ooit heeft uitgebracht, maar dat is toch echt onterecht. Daarvoor is het te origineel, te laidback (check die baslijnen) en de zang iets te pathetisch misschien. Erg fijn, vond ook het publiek op London Calling en Lowlands. Donderdag spelen ze in de poptempel die net 40 is geworden en wij mogen jullie trakteren op 2×2 vrijkaarten. Verklaar hieronder voor donderdag 16:00 uur in je beste Vlaams de liefde aan Balthazar en wie weet ben jij erbij!

And So I Watch You From Afar + Bombay Show Pig
Zaterdag 11 December: Bitterzoet, Amsterdam.

Alsof de tourbus van Sigur Ros op de vrachtwagen van Fugazi crasht. Deze Ierse, volledig instrumentale PostRock/Mathcore band laat iedere show haar publiek vol verbijstering achter. Virtuoos gitaargeweld in zijn puurste vorm. Bij hett optreden in Bitterzoet zal de Nederlandse band Bombay Show Pig het bal openen. Tijdens de Nijmeegse Popronde van afgelopen jaar overtuigden ze met sleezy noiserock. Let vooral op de hardrockende geisha achter de drumkit!

Devotchka
Maandag 13 december: Tivoli, Utrecht.

Amerikaanser dan Devotchka kan het niet. Amerika is immers het land waarin vele culturen zich samensmelten tot één geheel. De Gypsy/Folk van deze vier multi-instrumentalisten is de ene keer melancholisch en de andere keer feestelijk. Sinds ze de soundtrack van de film Everything Is Illuminated (inclusief Frodo) maakten gaat het hard met deze band. En terecht.

Broken Glass Heroes
Woensdag 15 december: 013, Tilburg.

Broken Glass Heroes, dat is vrolijke sixtieskoortjes, aanstekelijke melodieën en Beatlesque oetjes en aatjes, maar dan in 2010. Begonnen als soundtrack voor Benidorm Bastards groeide de Vlaamse samenwerking tussen Pascal Deweze en Tim Vanhamel (bekend van het hardere werk met Millionaire en Eagles of Death Metal) tot een compleet album. Héérlijk, is het enige juiste woord voor deze plaat, inclusief tenenkrommende accent égu’s. Single Let’s Not Fall Apart spreekt boekdelen:

5 Responses to “Deze week LIVE!: De 5 (s)tofste concerten + 2×2 gratis kaarten voor Balthazar!”


 1. 1 tim thomaes 7 december om 12:48

  balthazar poepeke mijn balleke mijn boeletteke da zede altijd al geweest da witte toch mijn boeleke boekeboeke ik wil met u muilen ’t is weeral ffkes geleden ze allez ik zie u graag he! xxx

 2. 3 Ajuin 7 december om 16:01

  Amai, Balthazar, zalige band!

  Ik zou met mijne gat in de boter vallen, wreed content en bovenal zo fier als een gieter zijn, wanneer ik deze gunstkaartjes zou bekomen. Maar dat is van hetzelfde laken een broek.

  Verstade?

  Soit, ik zal u niet meer jereminiëeren en ambeteren en mijn bebbel houden.

  Kuske, Ajuin.

 3. 4 Reinout 9 december om 12:58

  Alléééé menneke, cavakes?

  Balthazar! Amai, daarvoor heb ik geen dansbolleke nodig!
  Sebiet nog wel de pompenbak leegmaken, een tas koffie drinken en dn slipper in de zak steken. U zult me niet aan de toog zien staan, maar midden op de dansvloer!

  Mocht ik die tickets niet winnen dan een toek op u bakkes!

 4. 5 Molkenboer 9 december om 20:04

  Tim en Ajuin zijn de gelukkige winnaars. Veel plezier vanavond!

  Sorry Reinout, de anderen waren een tikkeltje Vlaamser. We kiezen daarom toch voor de toek op onze bakkes. Maar dan loop je wel de mogelijkheid mis om woensdag voor niks naar Broken Glass Heroes in 013 te gaan!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
© Molkenboer
Achter de/het schermen is Stofwolk druk bezig met een vernieuwde lay-out en een flinke uitbreiding van de redactie. Grande opening: 1 februari!

Laatste tweets

Klik hier om dagelijks de laatste artikelen van Stofwolk in je mailbox te ontvangen.

Voeg je bij 8 andere volgers


%d bloggers liken dit: