Seksplaatjes

© Chenda Khun/Aurélia Aurita

Een autobiografisch stripboek over je eigen seksleven. De oorspronkelijk uit Cambodja afkomstige Française Chenda Khun draait er haar hand niet voor om. Chenda’s geliefde Frédéric Boilet, een bekend Frans striptekenaar, is woonachtig in Japan. Nadat zij hem een keer heeft bezocht begint ze met het tekenen en schrijven over hun seksleven. In eerste instantie bedoeld voor Fréderic en Chenda zelf. Liefdesbrieven in stripvorm noemt zij ze. Chenda laat het eerste deel aan haar minnaar lezen. Hij was onder de indruk. Ze gaat er mee verder en brengt vervolgens haar verhalen uit. Het stripboek ‘Fraise et Chocolat’ is een feit. Fraise et Chocolat wordt door Chenda uitgebracht onder het pseudoniem Aurélia Aurita, de Latijnse naam voor maankwal.

Fraise et Chocolat is een openhartig en gewaagd stripboek. De tekeningen van Chenda zijn speels en zouden zo gekopiëerd kunnen zijn uit een stripboek voor kinderen. Behalve dat deze tekeningen nogal expliciet en sexy zijn.
Chenda ziet er uit als een klein en echt meisje met grote ogen en rondingen. Ze heeft zichzelf niet getekend als een barbiepop want ze houdt niet van ‘dunne mannequins’. Chenda kreeg erg veel commentaar op haar stripboek. Er werd vooral gezeurd dat zij meelifte op het succes van haar partner en dat seks nu eenmaal makkelijk verkoopt. Haar succes zou niet gebaseerd zijn op haar eigen teken- en schrijftalent. Chenda blijft hier nuchter onder. Zo zegt ze: ‘Er zijn niet zo veel vrouwelijke striptekenaars. Dus toen ik debuteerde was dat een schok voor sommige mensen.’ Inmiddels is iedereen wel over de grootste schok heen en is deel twee ook al uit. Deel één is vertaald naar verschillende talen en nu ook in het Nederlands te lezen onder de naam ‘Aardbei en Chocolade’.

Tekst: Rianne van den Bosch

© Chenda Khun/Aurélia Aurita

© Uitgeverij Xtra

0 Responses to “Seksplaatjes”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
© Molkenboer
Achter de/het schermen is Stofwolk druk bezig met een vernieuwde lay-out en een flinke uitbreiding van de redactie. Grande opening: 1 februari!

Laatste tweets

Klik hier om dagelijks de laatste artikelen van Stofwolk in je mailbox te ontvangen.

Doe mee met 8 andere volgers


%d bloggers liken dit: