Picture Perfect: 5 fotografen die je niet wilt missen

© Carles Rodrigo

Deze regenachtige week biedt de gelegenheid om de hele middagen over het web te struinen. En wat is er nu fijner dan naar mooie foto’s kijken? Hier een top 5 van bekende en minder bekende fotografen. Enjoy!


Olivier Valsecchi

Met zijn serie ‘Dust’ laat de Parijzenaar Olivier Valsecchi indrukwekkende foto’s zien van mensen gehuld in stof. Deze serie is geïnspireerd op de definitie van Chaos volgens Ovidius: verwarde massa’s. (Licht, donker, orde en wanorde.) Ook de series die hij maakte naast ‘Dust’ zijn erg naakt, maar vooral mooi.

Angeles Peña
Angeles Peña is een getalenteerde fotografe uit Argentinië. Peña maakt prachtige foto’s van landschappen, mensen en mensen in landschappen. De meisjes in de sweaters zijn om verliefd op te worden. Haar galerij op flickr is niets minder dan indrukwekkend.

Carl Kleiner
De Zweed Carl Kleiner fotografeerde het eerste kookboek van IKEA ‘Hembakat är bäst’ (zelfgemaakt is het beste). En hoe! De ingrediënten van ieder baksel zijn apart gefotografeerd en soms moeilijk te herkennen. Verder is Kleiner een zeer veelzijdig fotograaf en zijn er in zijn portfolio foto’s te vinden van dieren van fruit, poppen, schoenen en emotioneel papier.

Carles Rodrigo
“Photography helps me to express my emotions, feelings and restlessness.” Aldus Carles Rodrigo . Dromerig en mysterieus zijn de woorden die de foto’s van deze jonge (23), uit Valencia afkomstige fotograaf het best omschrijven. Naast fotograaf is Rodrigo werkzaam als industrieel ontwerper.

Olaf Breuning
Olaf Breuning
afkomstig uit Zwitserland en woonachtig in New York, is ontzettend creatief. Zijn foto’s hebben iets geestigs. Niet alleen met camera, maar ook met pen en papier kan hij uit de voeten en voor het maken van installaties draait hij zijn hand niet om. Om zijn foto’s en andere creaties te kunnen bekijken moet je wel even dapper doorklikken op zijn site, maar uiteindelijk is het de moeite waard.

Tekst: Rianne van den Bosch

 

© Olivier Valsecchi

 

 

© Angeles Peña

 

 

© Carl Kleiner

 

 

© Carl Kleiner

 

 

© Carles Rodrigo

 

 

© Olaf Breuning

 

 

© Olaf Breuning

0 Responses to “Picture Perfect: 5 fotografen die je niet wilt missen”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
© Molkenboer
Achter de/het schermen is Stofwolk druk bezig met een vernieuwde lay-out en een flinke uitbreiding van de redactie. Grande opening: 1 februari!

Laatste tweets

Klik hier om dagelijks de laatste artikelen van Stofwolk in je mailbox te ontvangen.

Doe mee met 8 andere volgers


%d bloggers liken dit: