Eurosonic/Noorderslag: Dag 01

Ja hoor, het is weer zover! De eerste maand van het jaar, dat kan maar één ding betekenen in muziekland: het grootste showcasefestival van Europa strijkt neer in de mooiste stad van het Noorden. Deze week, van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 januari, is Groningen the place to be. Iedereen die ook maar íets met muziek van doen heeft, is aanwezig. Zo ook, natuurlijk, wij van Stofwolk. Gezellig hoor, al die oude bekenden tegen het lijf lopen, blijk van herkenning geven, handjes schudden en praatjes maken. Het netwerkgehalte is hoog als altijd en Stofwolk doet vrolijk mee met het geleuter. Maar laten we het hier over interessantere dingen hebben, muziek bijvoorbeeld.

Op de eerste avond stonden onder andere op het programma; Ben Howard, Tommy Ebben & The Small Town Villains, Nikoo, Crystal Fighters en Krach. Agnes Obel kon helaas niet optreden vanwege ziekte, ze werd vervangen door Ólöf Arnalds. Geen succes. Het Grand Theatre was wellicht een tikkeltje té groot voor dit kleine stemmetje, de eigenzinnige Arnalds kwam nauwelijks boven het gekakel uit.

Een band die ons wél direct bij de lurven greep, is Crystal Fighters. Wie jaren na dato een video-opname zou terugzien van deze groep muzikanten, zou er moeite mee hebben te raden uit welke tijd zij stammen. De appel-logootjes en lange vale kamerjassen uit de kast van oma lijken in eerste instantie namelijk totaal niet met elkaar te rijmen. Echter, wanneer de kristallen krijgers beginnen te spelen, is het meteen duidelijk; dance + folk + Baskische gezangen = (s)tof!

Een ander hoogtepuntje deze woensdagavond is de band Krach, waarover je al eerder hebt kunnen lezen op Stofwolk. Verdere uitleg lijkt ons overbodig, Krach is lekker. Punt.

Hoewel de avond nog lang  niet voorbij is, moet deze reporter op huis aan. Tentamens en festivals gaan helaas nooit goed samen en er moet nog een stukje geschreven worden. Maar hé, morgen is er weer een dag! Al neuriënd lopen we terug naar onze fiets met Krach nog vers in ons geheugen. “Wave me goodbye, cause I’m leaving paradise”.

Het verslag van Dag 02 is hier te vinden, dat van Dag 03 hier, en hier Dag 04.

Tekst: Ella Stoffers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
© Molkenboer
Achter de/het schermen is Stofwolk druk bezig met een vernieuwde lay-out en een flinke uitbreiding van de redactie. Grande opening: 1 februari!

Laatste tweets

Klik hier om dagelijks de laatste artikelen van Stofwolk in je mailbox te ontvangen.

Doe mee met 8 andere volgers


%d bloggers liken dit: