Verander je foto’s in Polaroids!

Polaroidfoto’s. Wie kent ze niet? De foto’s die binnen een paar minuten klaar zijn en niet eerst naar een ontwikkellaboratorium hoeven. Gewoon een beetje wapperen en klaar is je foto. Dit is natuurlijk ontzettend handig, maar daarnaast zijn de foto’s ook erg charmant. Ietwat wazige plaatjes met warme kleuren. De wereld ziet er mooier uit op een Polaroidfoto. Nostalgisch als we zijn gingen we op zoek naar oude Polaroids en het resultaat was verassend!

De in 1937 opgezette Polaroid Corporation besluit na 71 jaar in februari 2008 de productie van instant films te stoppen. Florian Kaps en André Bosman accepteren dit niet en richten ‘The Impossible Project’ op. Met dit project willen zij voorkomen dat de analoge fotografie zal uitdoven. In maart 2010 zijn de eerste nieuwe instant films een feit. Een opluchting voor alle fans van Polaroid.

Een Polaroidcamera hoeft niet veel te kosten. Vanaf €50,- heb je al een prima apparaat. Helaas zijn de instant films (nog steeds) niet goedkoop en betaal je al snel een euro per foto. Ook zijn de foto’s niet langer dan tien jaar houdbaar en heb je uiteindelijk alsnog niets om aan je kleinkinderen te laten zien. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor. De Fransman Paul Ladroid, liefhebber van Polaroidfoto’s, ontwikkelde een programmaatje waarmee je van een gewone digitale foto heel simpel een Polaroidfoto maakt. Download de camera, sleep er een foto naartoe, wacht een paar minuten et voila; je eigen polaroidfoto! Zoals je  kunt zien zijn wij al fanatiek aan het ‘fotograferen’ geslagen.

0 Responses to “Verander je foto’s in Polaroids!”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
© Molkenboer
Achter de/het schermen is Stofwolk druk bezig met een vernieuwde lay-out en een flinke uitbreiding van de redactie. Grande opening: 1 februari!

Laatste tweets

Klik hier om dagelijks de laatste artikelen van Stofwolk in je mailbox te ontvangen.

Voeg je bij 8 andere volgers


%d bloggers liken dit: