Deze week LIVE (+ 2 vrijkaarten voor Lola Kite)


Deze week komen maar liefst 3 van de 5 muziektips uit Nederland. Ook al vallen we in herhaling: het gaat de goede kant op met de Nederlandse bandjescultuur. Misschien nog niet zo goed als bij onze zuiderburen, maar we komen er wel. Hét schoolvoorbeeld voor deze nieuwe lichting hippe vaderlandse bands is de nieuwste telg uit de Excelsior-familie: Lola Kite.  Stofwolk geeft 2 kaartjes weg voor hun ongetwijfeld vette show in Merleyn. Lees snel verder om erachter te komen hoe je deze kaarten kunt bemachtigen!

Novack
Donderdag 27 januari, Ekko, Utrecht
Melodieuze indiepop die gehoord moet worden! Het Utrechtse Novack timmert flink aan de weg en dat blijft niet onopgemerkt. 3VOOR12/Utrecht verkoos het zestal reeds tot meest belovende act van 2011 en OOR was, bij monde van Jasper van Vugt, zeer positief over debuutplaat Sequences & Stills. Donderdag presenteert Novack het album in de eigen Domstad, en wel in de Ekko. Ondertussen brengen de heren de plaat op ingenieuze wijze onder de aandacht met deze hele toffe video. Op Eerste Hulp bij Plaatopnamen vertelt drummer Wubbo over de totstandkoming.

Angels & Airwaves
Donderdag 27 januari, 013, Tilburg
Tom Delonge, beroepslolbroek, zanger/gitarist van Blink 182 en de belichaming van het woord jeugdsentiment, komt weer naar Nederland. Samen met bandleden uit o.a. The Offspring en 30 Seconds To Mars heeft hij inmiddels 3 langspelers op zijn naam staan.  Met de futuristische bliepjes, de flinke dosis delay op de gitaren en het karakteristiek nasale stemgeluid van Tom lijkt de band haar tijd ver vooruit. Angels and Airwaves klinkt namelijk als U2, maar dan over 20 jaar.

Teitur
Zaterdag 29 januari, Amstelkerk, Amsterdam
Singer-Songwriter Teitur Lassen komt uit de Faeröer-eilanden, een eilandengroep tussen Schotland en IJsland. Barre kou, uitgestrekte heuvellandschappen en heel veel schapen. Luisterend naar de muziek van Teitur kun je er iets bij voorstellen hoe het is om daar te wonen. Mistroostig? Misschien. Maar vooral erg mooi.

Toots Thielemans
Zaterdag 29 januari, Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven

Lola Kite
Zaterdag 29 januari, Merleyn, Nijmegen
Het debuutalbum van Lola Kite, Lights, is nu twee weken oud en heeft in die tijd al van zo’n beetje iedere muziekrecensist in Nederland een positieve recensie mogen ontvangen. Het vreselijke cliché ‘on-Nederlands goed’  wordt door de meesten ontweken, maar door allen gedacht. Terecht, ook op de Stofwolkredactie wordt de plaat vaak gedraaid. De dansbare synthpop (#hip 2.0) is ontzettend aanstekelijk en verslavend: er staan echt een paar potentiële hitsingles op het album. Logische eerste keuze ‘Everything’s better’ klinkt als een mix tussen MGMT en Vampire Weekend, zonder daarbij één van beiden te willen kopiëren. Live moet dit welhaast een feestje opleveren. Wij gaan het komende zaterdag zelf checken in de Merleyn in Nijmegen en nodigen twee mensen uit om mee te gaan. Laat voor VRIJDAG 17:00 uur in de reacties hieronder wat je favoriete nummer van de cd is en je dingt mee naar de hoofdprijs. Onder de mensen die het met ons eens zijn, worden twee kaarten verloot. Succes!

11 Responses to “Deze week LIVE (+ 2 vrijkaarten voor Lola Kite)”


 1. 1 my life and style 24 januari om 21:41

  die clip <3 dat nummer <3 Ik. Moet. Dansen. daar wil ik bij zijn ! :D

  Lissy van Hemert

 2. 2 Reinout 25 januari om 00:52

  Novack morgen (dinsdag) ook in het CultuurCafé! Be there :)

 3. 3 Harm Jan 26 januari om 12:26

  Mooiste nummer van Lola Kite is wel het epische ‘At The Gate’. Mocht ik ooit sterven wordt dit nummer hopelijk gespeeld aan het eind van de tunnel…..

 4. 4 ansjuh 26 januari om 18:25

  Aaaaaaah.Wilde t album gaan zoeken/downloaden op internet en Itunes,na DWDD en Giel ben ik enthousiast!
  Kon ik daarna mn favo nummer doorgeven,dacht ik,is mn pc gecrasht door een virus,en die is vrijdagavond pas weer klaar! Misschien juist een reden om heen te mogen zaterdag???

 5. 5 stevenstoffers 27 januari om 01:26

  Een goede reden, maar nog geen winnend antwoord ;) Charter een leen-laptop, je bent op de goede weg!

 6. 6 ansjuh 27 januari om 06:33

  @ steven stoffers Ik heb sowieso geen laptop,laat staan dat ik een leenlaptop kan regelen! Alsof dat zo makkelijk is!!

 7. 7 stevenstoffers 27 januari om 09:19

  Ho sorry, ik bedoelde dat je misschien een laptop kon lenen van een vriend/vriendin. Maar dat is gelukt, begrijp ik uit het feit dat je reageert..?

 8. 8 Ansjuh 27 januari om 13:05

  Nope niet gelukt. reageren kan via BB, maar muziek downen via Itunes niet he ;) En spotify ook nie ;)

 9. 9 stevenstoffers 27 januari om 14:44

  Point taken, vervelend dat zo’n BB geen spotify ondersteund.

 10. 10 ansjuh 27 januari om 18:29

  Ben allang blij dak niet helemaal van de wereld (lees internet) afgesloten ben ;)

  Maar idd geen Spotify en Itunes op BB

 11. 11 stevenstoffers 28 januari om 18:02

  Harm Jan is deze week de winnaar van de concertkaartjes. At the gate is geniaal, maar bewaar het sterven nog even voor na de show. Of kies je moment morgenavond, dat maakt het optreden extra dramatisch! Veel plezier in ieder geval.

  Komende maandag weer nieuwe tips dames en heren. En dus ook nieuwe vrijkaarten. Houd http://www.stofwolk.net in de gaten of volg ons op twitter, dan weet je zeker dat je niets mist!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
© Molkenboer
Achter de/het schermen is Stofwolk druk bezig met een vernieuwde lay-out en een flinke uitbreiding van de redactie. Grande opening: 1 februari!

Laatste tweets

Klik hier om dagelijks de laatste artikelen van Stofwolk in je mailbox te ontvangen.

Voeg je bij 8 andere volgers


%d bloggers liken dit: